Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions League από το 2009 ανακοίνωσε η uefa

Η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας παρουσίασε την Παρασκευή στη Λουκέρνη το νέο σύστημα διεξαγωγής και τους τρόπους πρόκρισης στο Champions League για το διάστημα 2009-12.

Ύστερα από την εξέταση του σχεδίου αλλαγών που είχε παρουσιάσει ο Μισέλ Πλατινί, στις 30 Αυγούστου στο Μονακό, εγκαταλείφθηκε η ιδέα της συμμετοχής των κυπελλούχων των χωρών στη διοργάνωση και αντικαταστάθηκε από μια προκριματική φάση που αφορά ομάδες συγκεκριμένων χωρών, που καταλαμβάνουν θέσεις 2-4 στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος που συμμετέχουν.


Τα βασικά σημεία του συστήματος διεξαγωγής έχουν ως εξής:

Η εμπορευματοποίηση σκοτώνει το ποδόσφαιρο ή όχι;

 Δεν είναι ούτε μυστικό ούτε υπερβολή ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο επιβιώνει χάρη στην τηλεόραση, στην οποία άλλωστε οφείλει και την ανάπτυξη των εμπορικών του χαρακτηριστικών. Δεν μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά ότι τα πολλά χρήματα βελτίωσαν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, αν και πολλοί πιστεύουν ότι τα τηλεοπτικά δισεκατομμύρια έκαναν κακό στο θέαμα.

Το φυλάκισαν σε μία φθοροποιό στασιμότητα, αφού εκείνο που προέχει είναι η διασφάλιση τη νίκης, που εξασφαλίζει χρήματα και κέρδη, και ακολουθεί το θέαμα. Ενα θέαμα που σπάνια το απολαμβάνει κάποιος, αφού το ποδόσφαιρο, φυλακισμένο σ' ένα μπρα ντε φερ που γίνεται στο κέντρο του γηπέδου, στερείται τόλμης και εντυπώσεων. Οπως ακριβώς και η πολιτική που έχει εγκλωβιστεί στον κεντρώο χώρο, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Νεοφασίστες καθοδηγούν τη βία στις κερκίδες

Ο θάνατος του Ιταλού φιλάθλου την Κυριακή από τη σφαίρα αστυνομικού έχει πυροδοτήσει εκρηκτικό κλίμα, ενώ η Ρώμη και άλλες ιταλικές μεγαλουπόλεις βρέθηκαν επί ώρες όμηροι της βίας και της εκδικητικής μανίας χιλιάδων χούλιγκαν. Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οπαδούς της Λάτσιο και της Ρόμα, οι οποίοι ενώθηκαν για πρώτη φορά ενάντια στις δυνάμεις καταστολής, είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό για πολλές ώρες ολόκληρων περιοχών της ιταλικής πρωτεύουσας και τον τραυματισμό δεκάδων αστυνομικών. Οι αποκαλούμενοι στην Ιταλία «Ούλτρας» επιτέθηκαν για πρώτη φορά με αυτοσχέδιες βόμβες σε πολλά αστυνομικά τμήματα, προέβησαν σε εμπρησμούς οχημάτων και κατέστρεψαν την είσοδο του κτιρίου της Ολυμπιακής Ομοσπονδίας.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Νεκρός οπαδός, άνω - κάτω το «Καμπιονάτο»

Τα κρούσματα βίας που μαστίζουν το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό, αφού όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA), ένας οπαδός έπεσε νεκρός, έπειτα από συμπλοκή σε πάρκινγκ εστιατορίου της Εθνικής οδού στην Αρέτσο, λίγο έξω από την Τοσκάνη!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οπαδοί της Λάτσιο και της Γιουβέντους, συναντήθηκαν στον προαναφερθέντα χώρο και έπειτα από συμπλοκές, ένας εξ αυτών, έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, ενώ βρισκόταν σε αυτοκίνητο με άλλους οπαδούς της ομάδας του! O αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα, ενώ το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο άτυχος νεαρός, εξετάζεται από την αστυνομία.

Ποιοί άνθρωποι πρέπει να παίζουν στο καζίνο και ποιοί όχι

Τζογαδόροι υπάρχουν σε κάθε ηλικία, οικονομική επιφάνεια ή ακόμη και ..φυλή. Η συνήθεια του τζόγου σε ορισμένους πολιτισμούς είναι πολύ πιο έντονη από ότι σε μερικούς άλλους. Ορισμένοι άνθρωποι έβαλαν τα πρώτα τους στοιχήματα σε ηλικία πέντε ετών, παίζοντας με τους λιλιπούτειους φίλους τους και άλλοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο τζόγο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Άλλοι πάλι δεν έχουν βάλει στη ζωή τους – και ούτε πρόκειται να το κάνουν – το παραμικρό στοίχημα. Εμείς οι υπόλοιποι ανήκουμε κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο ακραίες κατηγορίες.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Όρθιος για πρόκριση

Ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης έμεινε ο Ολυμπιακός, που δέχτηκε μεγάλη πίεση στο Καραϊσκάκη από τη Ρεάλ αλλά κράτησε το 0-0.

Τρομερή πίεση δέχτηκε από τη «βασίλισσα» ο Ολυμπιακός αλλά έμεινε όρθιος παρά την ατυχία να τραυματιστούν ακόμα δύο παίκτες του (Ραούλ Μπράβο και Σέζαρ) και ν’ αποχωρήσουν αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Μπερντ Σούστερ είχε δύο δοκάρια στο α’ μέρος, αλλά στην επανάληψη έδειξε ότι της αρκεί και η ισοπαλία.

Καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων ο Νικοπολίδης, έσωσε την εστία του σε σωρεία ευκαιριών των «μπλάνκος».

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

Νέος ρόλος στην αγορά στοιχημάτων για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θέλουν να έχουν γνώμη για το καθεστώς κάτω από το οποίο χορηγούνται οι άδειες στοιχηματισμού, ως μέρος της προσπάθειας υπεράσπισης των κερδοφόρων δικαιωμάτων τους.

Η κίνηση αυτή, έρχεται τη στιγμή όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί μέσω της νομικής οδού να πείσει δέκα χώρες να καταστήσουν ευκολότερες τις διαδικασίες για να λάβουν οι ιδιωτικές ή ξένες επιχειρήσεις άδειες με σκοπό να ανταγωνιστεί τα κρατικά μονοπώλια.