Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Το στοίχημα εισβάλλει και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΣΜ ανέβαλε όλα τα ματς!

Μέχρι και στο ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο άπλωσαν τα πλοκάμια τους ξένες στοιχηματικές εταιρίες κι αυτό είχε ως συνέπεια την άμεση κινητοποίηση των Ποδοσφααιρικών Ενώσεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, την παρέμβαση του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή, της Εισαγγελίας, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του ΣΔΟΕ. Μάλιστα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) προχώρησε στην αναβολή όλων των αγώνων του Σαββατοκύριακου, ενώ δεν αποκλείεται να πράξει το ίδιο και η ΕΠΣ Αθήνας.

Ξένη στοιχηματική εταιρία που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, για την οποία φημολογείται πως είναι κυπριακή με έδρα την Μάλτα, συμπεριλαμβάνει τον τελευταίο καιρό στα κουπόνια δεκάδες ελληνικά ερασιτεχνικά παιχνίδια με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία και καθαρότητα των αγώνων. Η ΕΠΣΜ ενημέρωσε με έγγραφο άμεσα ΓΓΑ, ΕΠΟ και ΟΠΑΠ και ζήτησε τη λήψη μέτρων για να προστατευθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. “Δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο τη συμμετοχή των αγώνων των πρωταθλημάτων μας στο στοίχημα. Αποτελεί κίνδυνο για την υπόσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου...”

Ο κ.Μπιτσαξής διαβίβασε την καταγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών,  τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ ζητώντας την διερεύνηση της υπόθεσης. Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε η εταιρία απέσυρε από το κουπόνι όλους τους ελληνικούς ερασιτεχνικούς αγώνες και στη θέση τους έβαλε αγώνες των ομάδων U-20 και U-17 της Σούπερ Λίγκας!

Πάντως επειδή τίποτα δεν αποκλείει η εταιρία να επαναφέρει τα ματς στο κουπόνι το πρωί του Σαββάτου, η ΕΠΣΜ αποφάσισε να αναβάλει την αγωνιστική, ενώ σε επαγρύπνηση βρίσκεται και η ΕΠΣΑ. Ένα άλλο ζήτημα προς διερεύνηση είναι ο εντοπισμός των ανθρώπων εκείνων που δίνουν συγκεκριμένες και στοχευμένες πληροφορίες για τον καθορισμό των αποδόσεων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου