Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

"Μαύρη Θύελλα" η ταινία

Τι σχέση έχουν τα στημένα παιχνίδια, το παρασκήνιο, τα σκάνδαλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο η Καλαμάτα... και ο ΠΑΟΚ. Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα από την ταινία "Μαύρη Θύελλα" που έχει σχέση με το "Κoriopolis".

Σκάνδαλα και στημένα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από μια ταινία, σύντομα η οποία μετά από εννέα μήνες είναι έτοιμοι να προβληθεί στο ευρύτερο κοινό.

"Μαύρη Θύελλα" ο τίτλος της ταινίας με το ψευδώνυμο της ομώνυμης ομάδας της Καλαμάτας, που έχει σκηνοθετήσει ο Νίκος Καλλαράς ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι γύρισε την ταινία αυτή επειδή λατρεύει τον ΠΑΟΚ!!!!

Σε σενάριο Νάνσυς Σπετσιώτη και Νίκου Καλλαρά και με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Γιώργο Χρυσοστόμου, η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Δημήτρη Μίγγα (που είναι από την Καλαμάτα) από το βιβλίο του με τίτλο "Των Κεκοιμημένων" (μια συλλογή διηγημάτων) πάνω στην ομάδα της Καλαμάτας και φυσικά τα όσα ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, με τα σκάνδαλα, τις κατηγορίες και τα παρασκηνιακά παιχνίδια που ολοένα και μας "πνίγουν".

Η ταινία που προβλήθηκε στο 17o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας τον Σεπτέμβριο και απέσπασε θετικές κριτικές, είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει και για το ευρύ κοινό.



Η ιστορία...

Μια ομάδα χάνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της και παράλληλα την ευκαιρία να ανεβεί κατηγορία. Οι φήμες για στημένο παιχνίδι οργιάζουν. Έφταιγε άραγε ένας από τους ποδοσφαιριστές που το προηγούμενο βράδυ είχε χάσει 500.000 δραχμές στα χαρτιά;

Όπως αναφέρει η περιγραφή της ταινίας, "Μια βιαστική σέντρα, μια άστοχη πάσα, μια χαμένη μεταβίβαση και τέλος το γκολ που δεν ήρθε, κοστίζουν στην ομάδα της Καλαμάτας την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Οι φήμες για στημένο παιχνίδι δίνουν και παίρνουν, ενώ οργισμένοι φίλαθλοι κατηγορούν τον Θωμά, που φεύγει από τη ζωή με το παράπονο του αδικημένου. Ο Θωμάς στοιχειώνει στη συνείδηση των συμπαικτών του. Τους επισκέπτεται έναν έναν, προσπαθώντας να τους πείσει να ξαναπαίξουν το παιχνίδι".







ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου