Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αποφεύχθηκε ο «εμφύλιος»: Τι ανέδειξε η κληρωτίδα των «8»

Στο φινάλε της κλήρωσης αναδείχθηκε το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους. Τα υπόλοιπα ματς: Ρεάλ Μαδρίτης-Γαλατασαράι, Μάλαγα-Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα.
 
Η κλήρωση της Νιόν δια χειρός Στιβ ΜακΜάναμαν δεν ανέδειξε "clasico", ούτε καν ισπανικό "εμφύλιο"...




Η Ρεάλ του Ζοζέ Μουρίνιο θα αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι των Ντρογκμπά και Σνάιντερ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν του Ιμπραίμοβιτς θα κοντραριστεί με την Μπαρτσελόνα.

Η Μάλαγα θα επιχειρήσει να εξαντλήσει τις ελπίδες της για πρόκριση με αντίπαλο την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ το πιο αμφίρροπο και ενδιαφέρον ζευγάρι συνθέτουν Μπάγερν και Γιουβέντους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά το 1995 με τους Γάλλους να επικρατούν με συνολικό σκορ 3-2.

Επίσης είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους το 1997 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων όπου οι "μπλαουγκράνα" κατέκτησαν το τρόπαιο.

Ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, ο οποίος θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του θα απουσιάσει από το πρώτο ματς στο Παρίσι.

Οι πρώτες ομάδες στα τέσσερα ζευγάρια δίνουν τον πρώτο αγώνα στην έδρα τους.

Ο τελικός διεξάγεται στο "Γουέμπλεϊ" ξανά μετά το 2011 για να εορταστούν τα 150 χρόνια της αγγλικής ομοσπονδίας και για πρώτη φορά από το 1995-1996 απουσιάζουν αγγλικοί σύλλογοι στα προημιτελικά του θεσμού.



Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ

Μάλαγα – Ντόρτμουντ
Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατάσαραϊ
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου - Γιουβέντους



Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθούν 2-3 Απριλίου και 9-10 Απριλίου. Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθεί η κλήρωση για την ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 23-24 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 30 Απριλίου -  1 Μαΐου. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου στο "Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου