Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η ύποπτη αλλαγή, το live betting, το μεγάλο σκορ και τα... κρεμασμένα κουδούνια!

Πολλά ενδιαφέροντα αναφέρονται στην έκθεση της UEFA σχετικά με το ύποπτο παιχνίδι της 24ης Απριλίου μεταξύ Ηρακλή Ψαχνών και Αναγέννησης Επανομής (4-3) στο οποίο χτύπησε ο «συναγερμός» του Monitoring της UEFA και της Ένωσης Εταιρειών Στοιχηματισμού. Το συγκεριμένο ήταν «live γεγονός». Δηλαδή προσφερόταν για στοίχημα όσο παιζόταν.

Στην έκθεση η οποία απεστάλη στην ΕΠΟ από την UEFA και την οποία η Ομοσπονδία διαβίβασε χωρίς χρονοτριβή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, αλλά και την κοινοποίησε στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και στη Football League, αναφέρεται κατά πληροφορίες ότι το ματς παιζόταν στο στοίχημα την ώρα της διεξαγωγής του και τα ύποπτα πονταρίσματα ήταν στο να επιτευχθούν πολλά γκολ.

Επιπλέον, υπάρχουν σαφείς αιχμές για πιθανό δόλο και εμπλοκή στη χειραγώγηση του αγώνα ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν, ενώ στην αναφορά φέρεται να κατονομάζεται τουλάχιστον ένας παίκτης του Ηρακλή Ψαχνών, ο οποίος υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι μόλις λίγα λεπτά αφότου μπήκε στο παιχνίδι (αλλαγή) και ενώ το σκορ ήταν στο 3-0 υπέρ της ομάδας του.

Υπενθυμίζεται πως ως το 61' το ματς ήταν 3-0 για την ομάδα της Εύβοιας και στο λεπτό αυτό με την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι ξεκίνησε η αντεπίθεση της ουσιαστικά καταδικασμένης με υποβιβασμό Επανομής, η οποία ισοφάρισε σε 3-3, ενώ το τελικό 4-3 σημειώθηκε μόλις τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για το εν λόγω ματς και τη διακύμανση του σκορ, μετά τη λήξη στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ηρακλή Ψαχνών, Νίκος Παντελής, είχε δηλώσει πως «Αν δεν είχαμε κερδίσει, θα μας κρεμούσανε κουδούνια»!

Πέραν των ενεργειών της ΕΠΟ, του Υπουργείου και της Football League (θα καλέσει σε απολογία όλους τους εμπλεκόμενους που κατονομάζονται στην έκθεση της UEFA) το παιχνίδι αυτό αναμένεται να προστεθεί στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» που βρίσκεται στα χέρια του 9ου τακτικού εφέτη ανακριτή κ. Καλόφωνου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου